Gmail adreslerinin satışı yasaklandı
 

İnternet arama devi Google, halen test aşamasında olan Gmail e-posta servisi üzerinden para kazanan ’açıkgözlere’ karşı harekete geçti. Firma, sözleşmeye eklediği maddeyle popüler e-posta adreslerinin ticari amaçlarla satış ve değişimini yasakladı.

Google’ın ücretsiz 1 GB e-posta alanı veren Gmail servisi henüz normal kullanıcılara açık değil. Sadece Google’ın test için yaptığı davet üzerine sisteme kaydolarak e-posta adresi alanlar servisi kullanabiliyor. Ancak arama pazarının lideri olan Gooogle’ın e-posta servisinin de çok popüler olacağını düşünen bazı kullanıcılar bu durumu suistimal etmeye başlamıştı.

YENİ ’.COM’ FURYASI

Özellikle çok tercih edileceğini zannetikleri şirket adreslerini alan spekülatörler daha sonra bunları eBay gibi online müzayede sitelerinde satmaya başladı. İş o kadar büyüdü ki GMail Swap gibi değiş-tokuş siteleri bile açıldı.

Endüstri uzmanları bu durumu, 90’lı yıllardaki ’.com’ furyasına benzetiyor. O yıllarda bazı kişiler çok tercih edilen ’.com’lu alan adlarını önceden ucuza ’kapatarak’ daha sonra bunları yüksek fiyattan başkalarına satıyordu. Öyleki bazı firmalar kendi adları için binlerce doları gözden çıkarmak zorunda kalmıştı.

GOOGLE İLGİDEN MEMNUN

Test için davet edilen kişilerin işi ticarete dökmesinden rahatsız olan Google, duruma müdahale edebilmek için sözleşmeye ek madde koymak zorunda kaldı. Bu madde Gmail’in ’izinsiz ticari kullanımı’na yasaklıyor. İnternet devinin bu hesapları kapatıp kapatmayacağı, ya da değiş-tokuşu önlemek için başka önlemler alıp almayacağı konularında açıklama yapılmadı. Bu politika değişikliğine rağmen Google, Gmail’e gösterilen ilgiden memnun olduğunu da gizlemedi.

Goole, 1 Nisan’dan itibaren e-posta alanına gireceğini ve Gmail adlı servis ile 1 GB ücretsiz e-posta alanı vereceğini duyurduğunda büyük bir heyecanla karşılanmış ve rakiplerinin bu hamlesi üzerine Microsoft ve Yahoo ve Lycos kapasite artırımına gitmişti. Microsoft 250, Yahoo 100 ve Lycos da 1 GB’a çıktı. İnternet devlerinin yanı sıra Spymac adlı küçük bir firma da 1 GB ücretsiz alan veriyor.
Kaynak:Hürriyet 2 Temmuz 2004

 
Super Teyze 66
Duygu neşe içinde eve gelmişti. Şarkılar söyleyerek üzerini değiştirdi, odasını topladı, sonra da bir köşede ev ödevini yapan  ablasının yanağına bir öpücük kondurdu. Ablası şaşırmıştı : -Ne devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.