Walkman’in 25’inci yaşgünü
  İlk Walkman 1979 yılında piyasaya çıktığında 200 dolardan satılıyordu. Walkman’in lansmanı için Sony başkanı Kunitake Ando “Büyük müzik setlerinin moda olduğu bir dönemde, Walkman piyasaya tezat teşkil ediyordu, ama onlar gitti, Walkman kaldı” diye konuştu.
Sözlüklerdeki yerini ilk olarak 1981 yılında alan Walkman, tüketici elektroniklerinde yeni bir tüketim ve üretim kültürü oluşturdu. Taşınabilir müzik devrimi şimdilerde, Discman ve dijital MP3 çalarlar ile devam ediyor. Dijital ürünlerine kıyasla Walkman, basitliği, kullanışlılığı ve belki de düşük fiyatı sayesinde pazardaki yerini koruyor.
       Walkman ürününden şimdiye dek 340 milyon adek satıldı.
      
WALKMAN’İN 20 GİGABYTE’LIK TORUNU
       Sony taşınabilir müzik çalarlar pazarındaki 25’inci yılını, Walkman’in torunu 110 gram, 20 gigabyte’lık bir dijital müzik çalar ile kutladı. 9 cm uzunluk, 6 cm genişlik ve 1 cm kalınlıktaki, Network Walkman NW-HD1, 13 bin’den fazla şarkıyı depolayabiliyor. 900’den fazla CD yüklenebilen Network Walkman NW-HD1 30 saat kesintisiz çalışıyor. Sony’nin yeni walkmeni, Japonya’da 487, ABD’de ise 400 dolara satılacak.

Kaynak:Ntvmsnbc 2 Temmuz 2004
 
Süper Teyze 255
Öğretmen sınıfın en zeki öğrencilerinden  Neşe’ye sordu : - Sence zürafaların boyunları neden çok uzundur kızım ? Neşe cin gibi gülümseyerek cevap verdi : - Ağaçların yüksek dallarında devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.