İzmirli Türk çocukları, Uzay Üssü’ndeki astronotlarla iletişime geçti
 

İzmir’deki Uzay Kampı Türkiye’den, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile iletişime geçilerek, kampta eğitim gören öğrencilerin soruları ISS’deki astronotlara iletildi

 İzmir Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) bulunan Uzay Kampı Türkiye, her yıl öğrencileri için gerçekleştirdiği uzay ile iletişimi bu yıl da tekrarladı. İzmir’deki Uzay Kampı Türkiye’den, Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) ile iletişime geçilerek, kampta eğitim gören öğrencilerin soruları ISS’deki astronotlara iletildi. Gerçekleştirilen telsiz iletişimi ile öğrenciler, uzay istasyonundaki astronotlara uzaydaki günlük yaşam ile ilgili merak ettikleri soruları yönelttiler. Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Genel Başkanı Aziz Şasa ve Uzay Kampı Türkiye’nin katkıları ile gerçekleştirilen etkinlikte, Uzay Kampı’nda eğitim gören 170 öğrencinin arasından seçilen 20 öğrenci, uzayda günlük yaşam ile ilgili merak ettikleri soruları astronotlara yönelttiler.

ISS’deki astronotlara "Yer çekiminin az olması vücut denginizi etkiliyor mu?", "Azalan yiyeceklerinizin takviyesi nasıl oluyor?", "Boş vakitlerinizde neler yapıyorsunuz?", "Dünyada ailenizin dışında en fazla neyi özlüyorsunuz?", "Evde oturmak mı daha mutluluk verici yoksa Uzay’da olmak mı?" şeklinde sorular sordu. ISS’teki astronotlar Uzay Kampı Türkiye öğrencilerine sorularının cevaplarını verirken, öğrencilerin kurdukları iletişimden son derece memnun kaldıkları gözlendi. Yaklaşık 20 dakika süren görüşmeyi öğrenciler uzun süre alkışladı.

ISS ile bağlantıyı gerçekleştiren Türkiye Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği Genel Başkanı Aziz Şasa, sorunsuz bir bağlantı kurduklarını ifade ederek, "Bugün ISS ile bir telsiz bağlantısı gerçekleştirdik. Öğrenciler, uzay istasyonundaki astronotlara merak ettikleri soruları yönelttiler. Şu an gerçekten son derece mutluyum" dedi. Soru soran öğrencilerden Emre Yavuz, uzay ile iletişim kurmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek, "Bu benim için çok güzel bir deneyim oldu. İleride astronot olmak gibi bir düşünce oluştu. Hedefim bu" dedi.
Kaynak:NetHaber 06/07/2004

 
Süper Teyze 406
 Oktay’ın amcası çok neşeli bir insandı. Ziyarete her gelişinde Oktay’a oyuncaklar getirir ve mutlaka komik fıkralar anlatarak herkesi güldürürdü. Küçük Oktay ise gelen oyuncaklara sevinir ama  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.