O bir savaş kahramanı
 

İkinci Dünya Savaşı’nda Norveç Kraliyet Donanması’ndan yüzbaşı Erling Hafto ile 1942’de Montrose kasabasına gelen St.Bernard cinsi Bamse adlı köpeği İskoçlar hiç unutmadı. Öldüğünde okullar tatil edildi, 60 yıl sonra anma töreni yapıldı.

NORVEÇ Kraliyet Donanması’ndan yüzbaşı Erling Hafto ile 1942’de Montrose kasabasına gelen St.Bernard cinsi Bamse adlı köpek, savaş günlerinde mayın arama gemisi Thorodd’u asla terketmiyordu. Cesaretinden dolayı ödüllendirilen ve kasaba halkı tarafından çok sevilen Bamse denizci kasketi takıyordu.

Heykeli dikilecek

Bamse boynunda otobüse özel binme izni taşıyordu. Paskalya ve Noel kartlarına fotoğrafı basılan Bamse, Temmuz 1944’te öldüğünde okullar tatil edilmiş, çocuklar cenazesine katılmıştı.

Anma törenini organize eden Montrose liman yetkilisi Henny King, ‘O bir savaş kahramanıydı. Bamse’nin heykelini dikmek istiyoruz. Ayrıca hayatını anlatan bir çocuk kitabı hazırlayacağız’ dedi. İskoçya’da vatanı Norveç’e dönük bir şekilde gömülen Bamse’yi anma töreninde Norveçli denizaltıcılar, sahibi Yüzbaşı Hafto’nun kızı Vigdis, yaklaşık 100 davetli hazır bulundu.  
Kaynak:Hürriyet 6 Temmuz 2004


 
Süper Teyze 287
Adam telaş içinde doktoruna anlatıyordu : - Sormayın doktor, bu yaşıma kadar böyle garip bir gece yaşamamıştım. Öyle bir rüya gördüm ki, bir türlü etkisinden kurtulamıyorum. - Sakin olun  devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.