Microsoft, insan vücudunu ‘bilgisayar ağı’ yapacak
 

Yeni teknoloji ABD’de ‘İnsan bedeni üzerinden bilgi ve enerji transferi için metot ve cihazlar’ şeklinde tanımlandı. İngiliz The Guardian Gazetesi’nde yer alan haberde, ‘Sınırsız kablosuz ağa çağrı’ ifadesi kullanıldı.

Yazılım devi Microsoft insan vücudunu şebekeye dönüştürecek teknoloji geliştirdi. Geliştirdiği teknolojiyi ABD Patent Ofisi’ne kaydettiren Microsoft, kişisel olarak kullanılan elektronik cihazların vücutla uyumlu çalışmasını amaçlıyor.

DÜNYANIN en büyük yazılım şirketi olan Microsoft, ABD’de ‘İnsan bedeni üzerinden bilgi ve enerji transferi için metod ve cihazlar’ şeklinde tanımlanan bir patent aldı. İngiliz The Guardian gazetesinde yer alan haberde, ‘Sınırsız kablosuz ağa çağrı’ ifadesine yer verilerek, bazı çevrelerin bunu ‘fazla ileri gitmek’ şeklinde değerlendireceğine dikkat çekildi.

Parmak uçlarından topuklarına hareket kabiliyeti olan insan bedeni, içleri tuzlu suyla dolu tünel ve boru kolleksiyonundan oluşuyor. Bu, insan vücuduna, 21. yüzyılın hayat kanı olarak nitelenen ‘enformasyon’u transfer etme yeteneği veriyor. Microsoft’un aldığı patent ise insan bedeni üzerinden bilgi ve enerji transferi gerçekleştirmeye imkan sağlıyor.

Microsoft, bu patentle birlikte gerçekleştireceği projelere ilişkin olarak bir açıklama yapmazken, şirketin elde ettiği hakla ‘insan teninin iletkenlik özelliklerinden faydalanarak, insan vücudu etrafındaki çağrı cihazından, kişisel bilgi asistanı ve cep telefonuna pek çok elektronik cihazın bağlanmasını’ tasarladığı düşünülüyor.

Microsoft, patentle ilgili olarak son günlerde süren tartışmalara girmediğini bildirerek, şu anda ellerinde yükleme ya da geliştirme bakımından böyle bir ürün haritası olmadığını açıkladı.

CEKET-TELEFON BAĞLANTISI

Patent ile kemere takılmış bir telefondan gelen sesleri alan küpe ile video görüntülerini gösterebilen gözlük gibi giyilebilir elektronik cihazlar için yeni teknolojide yeni bir dönem açılmış olacak. Bu gelişmenin elektronik aygıtları birbirine bağlamanın yanısıra başka olasılıkların ortaya çıkmasına da yol açması bekleniyor.

Birmingham Üniversitesi’nden Chris Baber, elbiselerde olduğu gibi teknolojininde insanlara uyarlanabileceğine dikkat çekerek, ‘Farklı durumlara uygun farklı elbiseler giydiğimiz gibi, bu teknolji sayesinde, sosyal bir aktiviteye kaltıldığımızda iş telefonları almak istemiyorsak, üzerinizdeki spor ceket cep telefonunuza iş telefonlarını almamasını söyleyebilir. Ya da çok önemli bir iş toplantısındayken cep telefonunuza futbolla ilgili mesajlar gelmesini istemeyebilirsiniz’ diye konuştu.

Kemerdeki cep telefonu küpeyle bağlantı kuracak

Microsoft’un patente göre, çok sayıdaki farklı aygıtlar insan tenine sarılmış bir güç kaynağıyla çalışabiliyor.

Patent, portatif ve giyilebilir elektronik cihazlar için yeni bir dönem başlatacak. Beldeki bir kemere takılı telefondan gönderilen sesler bir küpe vasıtasıyla alınacak ve kulağa iletilecek.

Özel gözlüklerin sahip olduğu ekranlar sayesinde imge ve video görüntüleri algılanabilecek.

Teknoloji sayesinde elektronik aygıtlar birbirine bağlanabilecek. Mini bir tuş takımı ile teknoloji severler cep telefonlarını kişisel bilgi asistanlarını, MP3 çalarlarını çalıştırabilecek veya saatlerini, çağrı cihazlarını ve radyolarını tek bir hoparlör çıktısında birleştirebilecek.

Beden ve elbiselerin etrafına yerleştirilmiş çip ve sensörler sayesinde günlük yaşamın değişen koşulları hissedilebilecek ve tepki verilebilecek.

Küpeler tansiyon ölçebilecek ve bir bilezik terleme komposizyonunu görüntüleyebilecek.

Doktor tokalaşarak hastayı dinleyecek

MICROSOFT’un patentini aldığı yeni teknolojiyle gelecekte beden etrafına yerleştirilmiş sensörler dizisi sayesinde beden sağlığı görüntülenebilecek. Bir kişinin bedeniyle ilgili bütün bilgiler merkezi bir çipe gönderilebilecek. Hasta doktoruyla el sıkıştığı anda bütün bu bilgiler onun elinden doktorunkine geçecek ve oradan da doktorun bilgisayarına aktarılabilecek. Doktor, bilgisayarında hastasına ait bilgileri anında yenileyebilecek. 
Kaynak:Hürriyet 7 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 425
 Küçük Oktay kahvaltı masasında mızmızlanıyor, annesinin hazırladıklarını yememek için binbir bahane buluyordu. Son olarak : Bu yumurtayı yiyemem ! diye bağırdı Çok sert olmuş ! Annesi sabırl devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.