Toros kurbağası tehlikede
 

Niğde Çevre ve Orman Müdürlüğü Şube Müdürü Ali Ersoy Ünlü, dünyada sadece Bolkar Dağları’ndaki Karagöl’e yaşayan Toros kurbağalarının (Rana Holtzi) soyunun göle atılan sazan balıkları yüzünden tehlikede olduğunu söyledi.

‘Avrupa Yaban Hayatı ve Yaşama Ortamları’nın Korunması Sözleşmesi’ kapsamında koruma altına alınan Toros kurbağalarının bulunduğu Karagöl’de inceleme yapan Şube Müdürü Ali Ersoy Ünlü, 1990’da göle bilinçsizce atılan aynalı sazan yavrularının çoğalmasıyla kurbağalarının nesillerinin yok olmakla karşı karşıya kaldığını söyledi. Bölgede kurbağa popülasyonunun 6-7 yıl içinde yüzde 60-70 oranında azaldığına dikkat çeken Ünlü ‘Sazanlar Toros kurbağalarının larvalarını yiyor. Son 3 yılda ağlarla göldeki balıkların çoğunu topladık. Kurbağaların korunması için çalışmalarımız devam ediyor. Ama daha çok çaba gerekiyor’ diye konuştu.  
Kaynak:Hürriyet 8 Temmuz 2004

 
Süper Teyze 418
 Kentin en şık ve pahalı restaurantlarından birine girmeye çalışan genç adamı şef garson kapıda durdurdu : - Özür dilerim bayım ama restaurantımızda kravat mecburiyeti vardır. - Fakat benim k devam >>
 
 
 
Sende dün ile bugünün farklı olmadığını düşünüyorsun?
Evet, çok sıkıcı
Hayır, her zaman fark var
Bilmem ki.
 
    
 
 

Copyright (C) 2024 Kumsaati Ltd. Şti. Her Hakkı Saklıdır.